CMS

Candva spre sfarsitul secolului 20 si inceputul secolului 21, cand Internetul incepea sa ia amploare datorita disponibilitatii conexiunilor din ce in ce mai rapide, acesta era populat doar de catre cei ce aveau cunostinte serioase de programare. Cu toate acestea, dezvoltarea Internetului si posibilitatile acestuia au dus la aparitia unor pachete de programe specializate, menite sa faca mai usoara creare de website-uri.

Aceste ‘pachete’ s-au transformat cu timpul in ceea ce noi numim azi Content Management Systems – CMS – sau Sisteme de Administrare a Continutului, scopul lor fiind foarte bine exprimat de numele lor.

Similar cu celelalte domenii ce tin de industriile pe Internet, CMSurile s-au dezvoltat pe parcurs ce tehnologia si cerintele utilizatorilor de internet s-au dezvoltat, un numar din ce in ce mai mare de utilizatori doreau sa-si creeze propriile lor website-uri fara sa apeleze la serviciile – atunci scumpe – de web design. Astfel CMSurile din ziua de azi au devenit foarte intuitive, si pot fi utilizate de aproape orice utilizator de calculator si Internet pentru a crea website-uri simple.

Pe langa acest avantaj, celalalt avantaj al CMSurilor este ca fac administrarea website-ului mult mai simpla, administrarea atat din punct de vedere al continului cat si al functionalitatii samd.

Partea grozava este ca exista o varietate de CMSuri acum pe piata, fiecare avand o serie de caracteristici unice si pretandu-se mai bine unor scopuri, si adesea multe website-uri sunt create pe o schela oferita de aceste CMSuri si de catre firmele de web design. Se foloseste aceasta metoda deorece CMSurile sunt foarte flexibile dar si dau voie clientilor sa-si intretina website-urile mult mai usor in momentul in care acestea ies de sub responsabilitatea firmelor care le-au creat.

Aceasta usurinta de utilizare se datoreaza faptului ca toate CMSurile utilizeaza interfete grafice pentru toate functiile care inainte se puteau face doar din cod, ca atare creara website-urilor a devenit mult mai simpla pentru un procentaj imens de oameni si modificarea continutului acestora s-a usurat la fel.

CMSurile sunt un avantaj atat pentru firmele de web design cat si pentru clientii acestora, si la Eweb-Infopro vom gasi exact tipul de CMS ideal pentru nevoile website-ului dumneavoastra.

Proiecte relevante pentru serviciul CMS

Balet Romania

Un complex proiect dedicat baletului si scolilor de dans.

Trip Blog

Proiect dedicat calatoriilor oriunde in lume. Acest site este un ghid de calatorie in diverse destinatii aflate pe intreg globul pamantesc.

Auto Car Hire Portugal

Auto Car Hire Portugal ofera servicii de inchiriere de autoturisme in Portugalia si in insulele Madeira. Este un site prevazut cu sistem de rezervari online.

Sol Car Hire

Sol Car Hire este un site care faciliteaza inchirierea de autoturisme in Spania. Puteti alege din o gama larga de masini care sunt disponibile la preturi rezonabile. Rezervarile se pot face direct de pe site intrucat acest este prevazut cu un sistem usor de folosit.   Website:   http://www.solcarhire.net/

Alvor Portugal

Alvor este unul din orasele populare din Portugalia, cunoscut pentru calitatea plajelor si serviciilor oferite de catre companii si localnici. AlvorPortugal.net va prezinta acest oras, precum si cele mai bune servicii din aceasta zona Website: www.AlvorPortugal.net